Omgeving

Onze boerderij ligt in een landelijke omgeving. Aan de voorkant aan een doorgaande weg en aan de achterkant een weids uitzicht over de landerijen. Met zicht op de schapen als ze buiten zijn.

Someren is een rustig dorp en biedt volop mogelijkheden om uitgebreid te genieten van het prachtige natuurschoon. 

Naast het vele natuurschoon kom je in de gemeente Someren molens, kapelletjes en andere fraaie monumenten tegen. Zeker het beschermd dorpsgezicht De Boomen en de neogotische Koepelkerk in Lierop zijn een bezoek waard.

Dit alles vind je in de vier kerkdorpen Someren-Dorp, Someren-Heide, Someren-Eind en Lierop met ieder hun eigen karakteristieke dorpskern.

Natuur

Someren heeft maar liefst 1.615 hectare bos en natuurterreinen. Er zijn wandel- en fietsroutes, moutainbikeroutes, natuurleerpaden, een trim- en cooperbaan, ruiterroutes en picknicksets.

Het Keelven, onderdeel van de Strabrechtse Heide, is één van die wandelgebieden met diverse wandelroutes. Onderweg kom je diverse vennen tegen met helder water, lekker om je hond even een plons te laten maken. 

De Groote Peel ligt ook bij ons in de buurt. Ook dit is een groot natuurgebied met diverse wandelroutes. En wij wonen daar precies tussenin. Hoe gaaf is dat! 

Sport en spel

Zoek je liever iets actiefs, ook in de buitenlucht, dan kan dat ook.

 • De Diepsteeckel Someren heeft een eigen openlucht zwembad dat in de zomermaanden open is.
 • Of neem Golfbaan de Swinkelsche met een prachtige 18 holes Championship Course en de 9 holes PAR-3 baan. Natuur, rust en ruimte typeren deze golfbaan! Brede fairways, een goede routing, grote greens met flinke glooiingen en grote bunkers met grillige randen, bos, heide, water; dat is De Swinkelsche.
 • Voor de vissers onder ons: bij Landgoed Visserij Someren liggen 4 visvijvers waar je kunt vissen op (zalm)forel en binnenkort meerval. Tevens zijn er 2 aparte vijvers voor de vliegvissers met een stromende beek. Visbenodigdheden zoals hengels, aas, koelboxen zijn bij hen te huur. Er is ruime parkeergelegenheid en je kan een lekker hapje eten of drinken in het paviljoen.
 • Ben je een echte paardenliefhebber dan moet je op Manege het Keelven zijn. Niet alleen de Paardensporter met een ruiteropleiding op maat, maar ook iedereen die wil genieten van bijv. een huifwagentocht of tractor tour. Voor jong en oud, veel of nog geen ervaring, extra begeleiding of juist zelf op pad.

Musea

Denk je nee joh, cultuur snuiven, dat is meer iets voor mij dan zijn er bij ons in de buurt nog altijd diverse musea te vinden.

 • Te beginnen met het Klok en Peel Museum in Asten. De Collectie Peel omvat objecten uit de natuur- en cultuurhistorie van De Peel, het gebied op de grens van Brabant en Limburg. Een bezoek aan het museum voert u door de tijd vanaf ca 10 miljoen jaar geleden (het mioceen) tot het heden.
  De beiaardcollectie in het museum is van internationale betekenis. Bovendien beschikt het museum over de omvangrijkste bibliotheek en documentatie ter wereld op het gebied van klokken.
 • Het Philips Museum biedt bezoekers verschillende mogelijkheden om de geschiedenis van Philips te ervaren. Speel het interactieve familiespel Mission Eureka, laat je rondleiden door een van de deskundige gidsen of neem deel aan een van de speciale activiteiten in de schoolvakanties.
 • Het Van Abbemuseum in Eindhoven is een van de meest toonaangevende musea voor hedendaagse kunst in Europa. Het museum heeft een uitgebreide internationale collectie van ruim 3000 kunstwerken, waaronder sleutelwerken van Lissitzky, Picasso, Kokoschka, Chagall, Beuys, McCarthy, Daniëls en Körmeling, waarvan een selectie wordt getoond. Het museum stelt vragen op het gebied van kunst en samenleving op een experimentele manier aan de orde.
 • Openluchtmuseum Eynderhoof is een mooi en levendig Peeldorp waar je na het passeren van de ijzeren poort meteen terug gaat in de tijd van rond 1900.
  Eynderhoof ligt in de mooie landelijke en groene omgeving van het dorp Eind, gemeente Nederweert. Het museum wordt onderhouden, bemand en beheerd door vrijwilligers. Daarom heeft het museum een eigen gezicht, niet alleen qua cultuur en historie, maar ook wat betreft beheer en exploitatie.
 • Beleef het verleden in Prehistorisch Dorp Eindhoven! Zes historische tijdperken van prehistorie tot aan de laten middeleeuwen. Hier leer je alles over het leven van vroeger. De historie vanaf de 17e eeuw is vastgelegd in de historische museumcollectie, die te zien is op verschillende locaties in en rond de Kempen. Eindhoven Museum organiseert verder exposities, evenementen, lezingen en demonstraties. Levende geschiedenis en museale collectie bieden samen een authentiek beeld van oude tijden van “Begin tot Eindhoven”.
 • Oorlogsmuseum Overloon, het oudste museum in West-Europa over de tweede wereldoorlog, werd in 1946 opgericht om de slag bij Overloon nooit meer te vergeten. Vandaag de dag hoort dit museum bij de grootste drie van Nederland, samen met het Anne Frank Huis en Kamp Westerbork. In het museum beleef je de bezetting en de vervolging, het verzet, D-day en de Slag bij Overloon.

 • Het Boerenbondmuseum Gemert. Je knippert met je ogen, en ineens sta je in het Brabantse boerenleven van een eeuw geleden. Compleet met een boerderijgedeelte met levende dieren, een gezellig dorpsplein met verschillende ambachtshuisjes, een klompenfabriek en zelfs een handkrachtzuivelfabriek. Het museum is gevestigd in het geboortehuis van Pater van den Elsen. Het Boerenbondsmusuem Gemert biedt een unieke combinatie van bezienswaardigheden die je nergens in Nederland binnen één museum vindt. Authentieke gebouwen, levende have, ambachten. Het Boerenbondsmuseum leeft. Het museum herbergt twee originele boerderijen, verschillende ambachtshuisjes, een handkrachtzuivelfabriek, een veldkapel en een replica van oude stoomtram: De Goede Moordenaar. In de boerderij zijn levende have gehuisvest zoals rond 1900. 

Dit is maar een kleine greep uit wat Someren en omgeving te bieden heeft. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele eetgelegenheden die Someren biedt. Kijk voor meer informatie op de site van VVV Someren Daar vind je ook alle wandel- en fietsroutes om te downloaden.

De afstand tot de grote steden is ook niet groot. Helmond ligt 13 km van Someren. Weert ligt 20 km van Someren. Eindhoven, waar u ook Eindhoven Airport vindt, ligt 25 km van Someren.