Omgeving

Onze boerderij ligt in een landelijke omgeving. Aan de voorkant aan een doorgaande weg en aan de achterkant een weids uitzicht over de landerijen. Met zicht op schapen en/of paarden als ze buiten zijn.

 

Someren is een rustig dorp en biedt volop mogelijkheden om uitgebreid te genieten van het prachtige natuurschoon. 

Naast het vele natuurschoon komt u in de gemeente Someren molens, kapelletjes en andere fraaie monumenten tegen. Zeker het beschermd dorpsgezicht De Boomen en de neogotische Koepelkerk in Lierop zijn een bezoek waard.

Dit alles vindt u in de vier kerkdorpen Someren-Dorp, Someren-Heide, Someren-Eind en Lierop met ieder hun eigen karakteristieke dorpskern.

 

Om u wat ideeën te geven:

Natuur

Someren heeft maar liefst 1.615 hectare bos en natuurterreinen. Er zijn wandel- en fietsroutes, moutainbikeroutes, natuurleerpaden, een trim- en cooperbaan, ruiterroutes en picknicksets. Het Keelven is één van die wandelgebieden met diverse wandelroutes. Onderweg komt u diverse vennen tegen. 


Sport en spel

Someren heeft zijn eigen openlucht zwembad, De Diepsteeckel.

Meer info

 Golfbaan de Swinkelsche. Natuur, rust en ruimte typeren deze golfbaan! Brede fairways, een goede routing, grote greens met flinke glooiingen en grote bunkers met grillige randen, bos, heide, water; dat is De Swinkelsche. Zowel de 18 holes Championship Course als de 9 holes PAR-3 baan zijn zeer gevarieerd, waardoor de golfer zich nooit zal vervelen.

De golfbaan is zo aangelegd dat u het gehele jaar met buggy en trolley kunt spelen op zomertees en zomergreens, waardoor de baan het hele jaar door qualifying is!

Na een partijtje golf kunt u hier ook een hapje eten.

Meer info

 

Bij Landgoed Visserij Someren liggen 4 visvijvers waar je kunt vissen op (zalm)forel en binnenkort meerval. Tevens zijn er 2 aparte vijvers voor de vliegvissers met een stromende beek.

Visbenodigdheden zoals hengels, aas, koelboxen zijn bij hen te huur.

Er is ruime parkeergelegenheid en u kunt een lekker hapje eten of drinken in het paviljoen. 

Meer info

Dieren

Iedereen is welkom op Manege het Keelven. Niet alleen de Paardensporter met een ruiteropleiding op maat, maar ook iedereen die wil genieten van bijv. een huifwagentocht of tractor tour. Voor jong en oud, veel of nog geen ervaring, extra begeleiding of juist zelf op pad.

Meer info

Midden in het tuinbouwgebied van Someren ligt Klein Costa Rica, de meest bijzondere tropische vlindertuin van Brabant. Hier beleeft u de wondere schoonheid van de tropen op meer dan 880m2. In de tuin groeien tropische bomen en planten. Ook leven er vele vlinders maar ook reptielen, vogels, vissen en schildpadden. U waant zich in de tropen, waarbij u kunt genieten van aangename temperaturen. Geschikt voor ieder weertype en leuk om met uw kinderen naartoe te gaan. Uw uitje bij Klein Costa Rica is een prima ochtend of middag invulling.

Meer info

Musea

Het Klok en Peelmuseum in Asten. De Collectie Peel omvat objecten uit de natuur- en cultuurhistorie van De Peel, het gebied op de grens van Brabant en Limburg. Een bezoek aan het museum voert u door de tijd vanaf ca 10 miljoen jaar geleden (het mioceen) tot het heden.

De beiaardcollectie in het museum is van internationale betekenis. Bovendien beschikt het museum over de omvangrijkste bibliotheek en documentatie ter wereld op het gebied van klokken.

Meer info

Wie droomt er nu niet van om zelf eens te vliegen in een échte vluchtsimulator? Dat kan! In één of meerdere simulators in het museum voor vluchtsimulatie.

U bestuurt zelf het "vliegtuig", onder begeleiding van een instructeur/operator.

Er wordt veel interessants verteld over het vlieggebeuren. Maar vooral ZELF VLIEGEN, dat is de bedoeling. Zij bezorgen u een bijzonder uitje.

Ze hebben nu ook een Airbus A310 cockpit!

Meer info

Dit is maar een kleine greep uit wat Someren te bieden heeft. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele eetgelegenheden die Someren biedt. Kijk voor meer informatie op de site van VVV Someren Daar vindt u ook alle wandel- en fietsroutes om te downloaden.

De afstand tot de grote steden is ook niet groot. Helmond ligt 13 km van Someren. Weert ligt 20 km van Someren. Eindhoven, waar u ook Eindhoven Airport vindt, ligt 25 km van Someren.